Maasbracht:
0475-461771

Zonnebril van eco-plastic voor schone oceanen

Dick Moby is een Nederlands zonnebrilmerk, in 2014 opgericht door Tim Holland en Robbert Wefers Bettink. Allebei ontwerpers en helemaal gek van surfen, zeilen en duiken. Zij stoorden zich enorm aan de hoeveelheid plastic in oceanen en op stranden. Hun idee is dat plastic moet worden gezien als een waardevolle en herbruikbare grondstof voor hoogwaardige en duurzame producten.

Duurzame zonnebril

De zonnebrillen van eco-plastic worden ontworpen in Amsterdam en met de hand gemaakt in Italië. De vormgeving van Dick Moby zonnebrillen refereert aan klassieke retro modellen in diverse kleuren en bijzondere motieven. Van de fifties tot de nineties, Dick Moby heeft een authentieke zonnebril die bij jouw stijl past.

Zonnebril van Dick Moby

Hippe zonnebril van bio-plastic

Moby Dick verwerkt afval acetaat tot zwarte monturen die voor 97% van recycled acetaat gemaakt zijn. (de overige 3% is zwarte inkt)Voor alle overige kleuren gebruiken ze biologisch afbreekbaar acetaat (M49) van Mazzucchelli. Dit materiaal is door universiteiten en milieu instanties gecertificeerd en wordt geproduceerd zonder ruwe olie of giftige weekmakers. Duurzame zonnebrillen dus.

Zonnebrillen met ZEISS sun lens

Voor Dick Moby zonnebrillen worden uitsluitend gecertificeerde lenzen (CR 39) van ZEISS met ontspiegelende en verhardende antikras coating gebruikt.

Dick Moby geeft 10 procent van de omzet aan de Surfrider Foundation. Met het geld wordt bijgedragen aan een initiatief om ronddrijvend plastic uit de zee en oceaan te verwijderen.

Oprichter Robbert Wefers Bettink vertelt: “Het is te gek om duurzaamheid, hoge kwaliteit en stijl met elkaar te kunnen verbinden. De wereld een stukje beter maken met mooie zonnebrillen, dat is toch geweldig! Dit is onze droom en we hopen deze, met behulp van alle mensen die bewust en stijlvol willen leven, waar te gaan maken”.

Daar helpen we graag aan mee en daarom vindt u Dick Moby zonnebrillen in onze winkel in Maasbracht.

In dit filmpje is te zien hoe een Dick Moby zonnebril is gemaakt.

EASV
COVD
Erkend Concactlensspecialist
Erkend Audicien Star
OEP
Neuro Optometric Rehabilitation Association
OVN
KP
Topsport Limburg
BABO