Maasbracht:
0475-461771

Corona voorschriften

Veilig winkelen doen we samen

Wij hebben ons aangepast aan de nieuwe omstandigheden en de richtlijnen van het RIVM. Dat is prima gelukt en jullie kunnen weer veilig (zonne)brillen kopen, contactlenzen laten controleren of aanmeten en oogonderzoeken laten uitvoeren.

De oogmeetruimtes zijn aangepast en er is soms zelfs nieuwe apparatuur geïnstalleerd zodat wij als opticien, contactlens specialist en optometristen u als onze gast ook bij het onderzoeken van de ogen ruimschoots de 1,5 meter afstand kunt aanhouden. Ook het nauwkeurig centreren van de glazen in de bril gaat met de nieuwste apparatuur computergestuurd en op afstand. Uiteraard wordt al die apparatuur na gebruik ook uitvoerig gedesinfecteerd net als trouwens alle brillen en zonnebrillen die u gepast heeft. Bij het afpassen van de(zonne)brillen moet een beetje geïmproviseerd worden maar wij leveren kwalitatief hoogwaardige monturen en zonnebrillenen die hebben over het algemeen van zichzelf een zeer goede pasvorm. Last but not least zijn al onze medewerkers uitvoerig geïnformeerd en getraind en volgen ze nauwkeurig de nieuwe protocollen.

Natuurlijk kunt u ook zelf iets bijdragen.
1. Afspraak makenMaak een afspraak Wij werken op afspraak zodat het aantal personen in de winkel gereguleerd kan worden. Voordeel is dat er iemand voor u klaarstaat als u komt, dat u alle tijd en aandacht krijgt die u verdient en in alle rust een nieuwe bril of zonnebril uit kunt zoeken.
2. Handen wassenHanden wassen. Maak bij binnenkomst gebruik van de handpompjes met desinfecterende zeep
3. 1.5m afstandHoudt 1,5 meter afstand. Afstand houden is ook in de winkel belangrijk. Houdt u aan de voorgeschreven 1,5 meter en volg de aanwijzingen van de medewerkers
4. Bril desinfecterenHelp de winkel schoonhouden. Hang gepaste brillen of zonnebrillen niet terug maar geef ze af aan de medewerkers zodat ze na uw bezoek gereinigd kunnen worden.
VEILIGWINKELEN DOEN WE SAMEN

Beste klanten,

Wij hebben onze maatregelen verder aangepast conform de richtlijnen van het RIVM en in overleg met de NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven), ANVC (Algemene Nederlandse Vereniging Contactlensspecialisten) en OVN (Optometristen Vereniging Nederland).
Voorlopig volgen wij onze normale openingstijden.
Wij pleiten voor fitte medewerkers binnen de winkel en verwachten daarin van u hetzelfde. Bij binnenkomst kunt u direct uw handen desinfecteren, de bekende richtlijnen volgen zoals 150cm afstand van andere personen te houden. Mochten wij twijfel hebben over het naleven van de richtlijnen dan zullen wij u vragen om op een ander moment terug te komen of een telefonisch consult te plannen. Ook vragen wij extra op uw kinderen te letten.
Het ouderwetse “kijken doen we met onze ogen” is weer van toepassing, om zo min mogelijk in de winkel aan te raken.

Voor de verschillende afdelingen in onze winkel hebben wij maatregelen getroffen
Monturen, zonnebrillen en oogonderzoeken
Monturen en zonnebrillen kunnen worden uitgezocht, de opticiens nemen voldoende afstand (tenminste 150cm).
De producten die gepast zijn desinfecteren wij. Het afstellen zal op een later moment gebeuren. Indien noodzakelijk bezorgen wij uw nieuwe bril thuis.
Oogmetingen worden alleen in noodgevallen uitgevoerd behalve de oogdrukmeting. Wij bedienen onze oogmeet apparatuur op ruim 150cm.

Contactlenzen en Optometrie

Met huidige ontwikkelingen omtrent het COVID-19 virus kunnen wij ons voorstellen dat u vragen heeft over contactlenzen en het COVID-19 virus. Graag willen wij u op deze manier informeren over een paar belangrijke zaken. Contactlenzen dragen is veilig
Ondanks andere berichtgeving die de afgelopen tijd zijn ontstaan, blijft het dragen van contactlenzen veilig. Daarbij zijn een aantal zaken belangrijk:
Goed handen wassen is essentieel. Bij het gebruik van contactlenzen is het zorgvuldig en grondig wassen van de handen met water en zeep, gevolgd door het drogen met de hand met papieren handdoeken, van het grootste belang. Voor dragers van contactlenzen moet dit gebeuren vóór het inzetten en uithalen van de lenzen.
Contactlenzen desinfecteren. Dragers van contactlenzen moeten hun daglenzen na elk gebruik weggooien of hun maandlenzen iedere avond reinigen en desinfecteren zoals door u is geïnstrueerd.
Stop met het dragen van lenzen wanneer iemand ziek is. Het stoppen van het dragen van contactlenzen bij ziekte wordt geadviseerd, in overeenstemming met richtlijnen voor andere soorten ziekten.
De veiligste manier van zachte lenzen dragen blijft daglenzen. 

Contactlens controles en optometrische onderzoeken worden weer uitgevoerd, er wordt samen met u besloten welke actie nodig is. Ook het eventueel vooruitbestellen van uw lensplan, zodat uw vervangings- termijn goed blijft lopen, behoort tot de mogelijkheden. Neem bij plotseling rood- of pijnlijk oog contact op met ons of uw huisarts. Indien noodzakelijk bezorgen wij uw lenzen thuis.

Hoortechniek
Alle afdrukken voor oorstukjes, zwemdopjes of otoplastieken worden voorlopig verplaatst na 24 mei 2020.
Audiometrie wordt tot 24 Mei niet uitgevoerd. Voor noodgevallen kunt u bij ons terecht. De normale openingstijden worden voorlopig gehandhaafd. 
DE AUDICIEN IS WEER AANWEZIG VANAF 25 MEI

Werkplaats
Reparaties worden niet ter plekke uitgevoerd maar uw bril of hoortoestel wordt eerst  gedesinfecteerd. Afstellen doen we weer met inachtneming van voorzorg maatregelen

Afspraken
Met de nodige voorzorgmaatregelen plannen we weer afspraken voor oogonderzoeken, contactlenscontroles en optometrische onderzoeken.
Maak via de telefoon of website een afspraak en niet in de winkel.

Koffie en thee
We schenken weer een lekker kopje koffie of thee.

Bestellingen
Bestellingen of vragen ontvangen wij graag zoveel mogelijk via mail voorzien van achternaam, geboortedatum en mobiele nummer. Indien nodig nemen onze specialisten contact op om de bestelling of vraag zo goed mogelijk te verwerken.
Handelen in mogelijkheden en oplossingen is waar wij voor staan, het belangrijkst voor ons is er voor u te kunnen zijn! Uiteraard blijven wij onze werkwijze aanpassen aan de actuele situatie.

  • Voor actuele openingstijden raadpleeg altijd de website
  • www.eyecentre.nl
  • 0475-461771
  • info@eyecentre.nl
  • Facebook
  • Instagram

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen begrijpen wij ook heel goed als u uw afspraak wilt uitstellen. Laat het even aan ons weten.
Namens het gehele team van Eyecentre Zien en Horen,  bedankt voor uw begrip.

EASV
COVD
Erkend Concactlensspecialist
Erkend Audicien Star
OEP
Neuro Optometric Rehabilitation Association
OVN
KP
Topsport Limburg
BABO