Maasbracht:
0475-461771

Goed zien is meer dan scherp zicht!

Wat is de relatie tussen zien en leren?

75-90% van het leren in een klaslokaal vind plaats via het visuele systeem. Als het visuele systeem niet goed werkt, kan dit ernstige klachten voor een kind opleveren. Dit kan ten koste gaan van de leerprestaties.
Om te beoordelen of ZIEN een belemmering vormt voor jouw leerprestatie? 
Maak een afspraak voor een Functioneel Optometrisch Onderzoek

Uniek in Nederland

  • Je twee ogen en je hersenen moeten samenwerken om de wereld goed te kunnen verkennen. Het is deze verbinding die de kwaliteit van je functionele zien bepaalt. Bij een standaard oogonderzoek wordt alleen de fysieke gezondheid en het vermogen van je ogen om veraf scherp te zien gecontroleerd. Dynamische vaardigheden zoals oogbewegingen en coördinatie worden niet gecontroleerd. Signalen dat u mogelijk een functioneel visueel probleem heeft zijn onder meer:
  • Moeite met concentreren
  • Herlezen van regels of regels overslaan
  • Korte spanningsboog
  • Slecht in begrijpend lezen
  • Slechte coördinatie of balans
  • Geschiedenis van hersenbeschadiging of hersenschudding/Whiplash
  • Niet graag lezen
  • Vaak hoofdpijn

Nieuw: Nederlandse leestest.
Zie hoe je ogen bewegen tijdens het lezen.

Maak een afspraak

De RightEye functioneel visuele EyeQ test is een test die 15 minuten duurt en die bij Eyecentre wordt uitgevoerd om een ​​probleem met je functionele zien te diagnostiseren en je op weg te helpen naar verbetering.
We kunnen precies zien hoe je ogen bewegen en hoe snel je informatie kan opnemen tijdens het lezen.

Bel ons vandaag om uw functionele visuele EyeQ-test te plannen. 0475-461771RightEye logo

Eyecentre Zien en Horen uit Maasbracht is trots op haar collectie kinderbrillen. Daarom nodigen wij alle kleine brildragers uit om deze eens te komen bekijken en te passen. Wie weet zit jouw bril er ook tussen!

Schattige en stoere monturen, voor ieder kind is er een passende bril te vinden. Wij besteden veel aandacht aan het vinden van een passende bril voor uw zoon of dochter.
Bovendien wordt er iedere 3 maanden een kinderbrilkampioen gekozen, wat te volgen is op onze  Facebookpagina. De winnaar mag een zonnebril met glazen op sterkte uitkiezen! Het is uiteraard niet verplicht om mee te doen en vragen altijd toestemming aan de ouders.
Ook kids hebben smaak en willen natuurlijk de show kunnen stelen met een hippe bril. Daarvoor bent u bij Eyecentre Zien en Horen uit Maasbracht aan het juiste adres, onze enthousiaste medewerkers helpen u en jou graag bij het uitzoeken!

Moeite met leren lezen of moeite met lezend leren?

Een Xlens onderzoek met eye-track apparatuur. Deze high-tech computer registreert de oogbewegingen. Hiermee kunnen we exact laten zien hoe iemand waarneemt en leest.
Het verschil tussen het lezen zonder en met Xlens kleurenfilters wordt hiermee exact zichtbaar. Deze manier van onderzoeken zijn normaal alleen mogelijk op onze locaties in Maasbracht en Roosendaal, maar tijdens onze testdagen ook op onze andere locaties.
Neem nu contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak: Xlens frequentie filters voor efficiënter en beter lezen

Moeite met leren lezen of moeite met lezend leren?

Bij Eyecentre weten ze dat goed zien en leren lezen een sterke relatie met elkaar hebben. Voorheen dacht men altijd dat 100% scherp zicht en gezonde ogen voldoende was om visueel klaar te zijn voor deze wereld, maar vandaag de dag weten we dat visuele vaardigheden nodig zijn om te kunnen leren die veel verder gaan dan scherp zicht en gezonde ogen.
Wanneer uw kind achter blijft.......

EASV
COVD
Erkend Concactlensspecialist
Erkend Audicien Star
OEP
Neuro Optometric Rehabilitation Association
OVN
KP
Topsport Limburg
BABO